Pomemben del projekta Akademija Amnesty je obštudijska dejavnost Človekove pravice v praksi, ki jo v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede izvajamo za študentke_te Univerze v Ljubljani: gre za potrjeno kreditno ovrednoten program.

V zimskem semestru študijskega leta 2021/22 smo obštudijsko dejavnost izvajali prvič, obiskovalo jo je več kot 50 študentov, med njimi tudi 12, ki so v Sloveniji na izmenjavi preko Erazmusa. Obštudijsko dejavnost smo namreč izvajali v slovenščini in angleščini. V sredo, 12. januarja 2021, smo organizirali zaključno srečanje, na katerem so udeleženke_ci delile_i svoje izkušnje s praktičnim delom obštudijske dejavnosti, v drugem delu pa opravili evalvacijo celotne obštudijske dejavnosti.

Zaključno srečanje je potekalo v Cukrarna baru.

Monitoring protestov, osveščevalne kampanje, peticija za opravičilo izbrisanim, seznami filmov in knjig …

Del obštudijske dejavnosti je praktično delo, kjer so lahko udeleženke_ci izbirali med vrsto različnih predlogov. Nekateri so delali v skupini (npr. priprava osveščevalne kampanje za soglasje v spolnosti). Drugi so se odločili za individualno delo (izvajanje monitoringa protestov, priprava seznama najboljših filmov ali knjig na temo človekovih pravic, zbiranje podpisov pod peticije …).

Zahvaljujoč študentom iz programa Erazmus imamo peticijo z zahtevo po opravičilo izbrisanim poleg slovenske in angleške verzije na voljo tudi v nemščini, češčinihrvaščini in srbščini. Hvala vsem za vaše podpise.

V spodnjem sliderju je več slik, med njimi se premikate s klikom na puščico.

Osveščevalna kampanja za odpravo nasilja nad ženskami pred Fakulteto za družbene vede

Cigdem iz Turčije je sodelovala na monitoringu in se tudi domenila za postavitev osveščevalnih tabel o korakih za odpravo nasilja nad ženskami pred Fakulteto za družbene vede. S tem je med drugim pritegnila tudi pozornost novinarke časopisa Dnevnik, ki jo je intervjuvala (kliknite).

Cigdem pred eno od osveščevalnih tabel v drevoredu FDV. December 2021.

Se nam pridružite?

Bi želeli tudi vi na Univerzi v Ljubljani vpisati obštudijsko dejavnost ali da se tak način prenese tudi na vašo fakulteto oz. univerzo? Oglasite se nam! Sproti pa nas lahko spremljate preko družbenih omrežij (FB, IG, YT) ter s prijavo na naše e-novice.