Poiščite želeno vsebino

O Akademiji Amnesty

O AKADEMIJI AMNESTY

Akademija Amnesty je namenjena izobraževanju o človekovih pravicah in usposabljanju za to, kako človekove pravice zahtevati zase in za druge. Ljudje imajo interes za človekove pravice, a jim večkrat zmanjka znanja ali informacij, kako se zanje konkretno boriti. Namen Akademije Amnesty je premostiti to vrzel z zagotavljanjem kompetenc in znanj za razvoj kulture aktivnega državljanstva. Ta kultura je nujno vezivo družbe, v kateri je ljudem za človekove pravice mar in se zanje borijo. Z Akademijo Amnesty bomo skupaj spreminjali svet na bolje!

Trenutno ste na spletnem multimedijskem izobraževalnem centru, namenjenemu samostojnemu izobraževanju. Na podstrani Amnesty izobraževanja gradimo bogat vir znanja o človekovih pravicah, ki je na voljo v obliki besedil, video posnetkov, različnih predstavitev in, nenazadnje, spletnih tečajev, s katerimi si lahko prislužite certifikat. Vsebine so namenjene za podporo študiju in šolanju ter za obogatitev pedagoškega procesa, pa tudi za dodatno izpopolnjevanje za zasebne ali službene namene (npr. za javno upravo, oblikovanje politik, nevladni sektor, socialno delo, novinarstvo …).

Veseli smo in dovoljujemo nekomercialno rabo naših gradiv za delo, šolanje ali druge potrebe, prosimo pa za navajanje vira (Vir: Akademija Amnesty).

Pripravljamo dvoje elektronskih novic. Aktivistične e-novice vsaj enkrat mesečno obveščajo o tem, katera krivica nujno potrebuje vaše aktiviranje. Mladi (in manj mladi) vabljeni, da se nanje naročite tukaj. V E-novicah za predavatelje_ice pa vsaj enkrat mesečno zberemo aktualne vsebine (npr. poročila o situaciji človekovih pravic, relevantne sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice in drugih sodišč, informacije o napredku mednarodnih standardov človekovih pravic ipd.). Če izvajate pedagoški proces ali vas te vsebine preprosto zanimajo, vabljeni, da se na prejemanje naročite tukaj.

ABOUT AMNESTY ACADEMY IN ENGLISH keyboard_arrow_right

OBŠTUDIJSKA DEJAVNOST, PREDAVANJA NA UNIVERZAH

Na Univerzi v Ljubljani se uvaja obštudijska dejavnost Človekove pravice v praksi – Akademija Amnesty, katere velik del je namenjen samostojnemu oz. praktičnemu delu za človekove pravice. Na povezavi si preberite več o tem, kako se vanjo vključiti. Poleg obštudijske dejavnosti bomo na fakultetah izvajali tudi predavanja na aktualne teme človekovih pravic, med drugim jih bodo imeli tudi gostje iz tujine.

Kliknite tukaj in si na Issue oglejte zloženko o Akademiji Amnesty.

PARTNERJI PROJEKTA

Partnerji projekta so Fakulteta za družbene vede, Filozofska fakulteta, Zdravstvena fakulteta in Fakulteta za socialno delo Univerze v Ljubljani ter Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem. Mednarodni partner projekta je Amnesty International Norveška.

Izobraževalni projekt »Akademija Amnesty: izobražujemo mlade za aktivno državljanstvo in človekove pravice« je podprt s sredstvi Programa ACF v Sloveniji 2014–2021.

school IZOBRAŽEVANJA

Bogat vir znanja o človekovih pravicah v obliki besedil, posnetkov, predstavitev in spletnih tečajev.

AMNESTY INTERNATIONAL SLOVENIJE

V Amnesty International Slovenije delujemo od leta 1988. Smo del mednarodne organizacije Amnesty International, ki je globalno gibanje več kot 10 milijonov ljudi. Krivice jemljemo osebno in se zavzemamo za svet, v katerem so človekove pravice spoštovane povsod in zagotovljene vsakomur.

Da bi to dosegli, raziskujemo in izpostavljamo kršitve človekovih pravic. Izvajamo kampanje za njihovo odpravo in uvedbo novih standardov; osveščamo in izobražujemo, lobiramo odločevalce in mobiliziramo ljudi, da s peticijami, apeli in drugimi oblikami pritiska od oblasti zahtevajo prenehanje kršitev človekovih pravic.

Moč Amnesty International se skriva v množičnosti, saj lahko naše članstvo in ostali_e, ki nas podpirajo, ustvarijo mogočen pritisk na oblastnike. V Amnesty lahko skupaj z drugimi izboljšujete svet! Za svoja prizadevanja je Amnesty International leta 1977 dobila Nobelovo nagrado za mir.

Naše vodilo je:

»Bolje prižgati svečko kot preklinjati temo.«

Kliknite za več informacij o Amnesty International Slovenije.

Partnerji projekta

mail_outline KONTAKT

Imate vprašanja? Z veseljem vam bomo odgovorili.