Poiščite želeno vsebino

Politika zasebnosti

Jamčimo vam, da v skladu z veljavnimi predpisi vaše osebne podatke skrbno varujemo in jih uporabljamo zgolj za komuniciranje z vami na tak način, kot ste nam sami dovolili, ko ste nam jih zaupali.

V primeru spletne donacije bomo podatke o plačilu hranili v skladu z zakonskimi zahtevami. Ob plačilu boste prejeli elektronsko sporočilo s potrditvijo vaše donacije.

Z našimi donatorji in donatorkami redno komuniciramo za potrebe urejanja njihovih donacij in v skladu z od njih pridobljenim dovoljenjem za to.

Vsi zaposleni, ki imajo stik z osebnimi podatki, se zavežejo za skrbno ravnanje z njimi, delovni postopki, vezani na to, pa so določeni s pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.

Za kakršnekoli dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo (kontakt).

Podrobneje

Kako pridobivamo vaše podatke?

Vaše osebne podatke pridobivamo neposredno od vas – večinoma ko nam namenite mesečno donacijo in na obrazcu ustrezno označite svoje želje glede kontaktiranja, s prijavo na naša elektronska glasila (Emnesti, novičnik Šole človekovih pravic, Aktivistične e-novice ter E-novice za predavatelje_ice) – bodisi elektronsko bodisi na dogodkih v pisni obliki preko spleta, s podpisom peticij in apelov na spletu (kjer lahko označite, ali želite prejemati e-glasilo Emnesti in/ali dodatne informacije o usodi človeka, za katerega ste se zavzeli) ali kadar nam svoje podatke na kakšen drug način posredujete vi sami.

Za kaj uporabljamo vaše osebne podatke?

E-naslove, s katerimi ste se prijavili na prejemanje naših elektronskih obvestil, uporabljamo izključno za pošiljanje tistih e-obvestil, na katere ste se prijavili.

Podatke, vezane na vašo finančno podporo slovenski Amnesty, uporabljamo zgolj za urejanje vašega finančnega prispevka.

Nobenih podatkov ne delimo z ljudmi zunaj organizacije ali drugimi organizacijami in/ali nepooblaščenimi osebami.

Z zunanjimi partnerji, s katerimi sodelujemo za potrebe nemotenega poslovanja (računovodstvo, spletne strani, baze podatkov, servisi …), imamo sklenjene pogodbe z ustreznimi varovalkami za varovanje osebnih podatkov.

Kako varujemo vaše osebne podatke?

Uveljavljene imamo tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi zagotavljamo varstvo vaših podatkov. Zaposleni, ki uporabljajo vaše osebne podatke, so jih zavezani skrbno varovati. Programi so zavarovani z gesli, pisna gradiva so ustrezno varovana (zaklenjeni prostori, alarm).

Vaše pravice

Kadarkoli se lahko od prejemanja naših informacij odjavite in zahtevate popravek ali umik vaših osebnih podatkov. Jamčimo vam tudi vso ostalo spoštovanje zasebnosti, kot jih odločajo veljavni pravilniki.

Vsakdo, ki si ustvari račun Moj Amnesty, lahko zahteva njegov izbris (s sporočilom na e-naslov akademija@amnesty.si). To je dokončen izbris.

Piškotki

Kliknite tukaj za seznam piškotkov, za kaj se uporabljajo in koliko časa se hranijo.

Imate dodatna vprašanja? 

Pišite nam na akademija@amnesty.si.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .