Zakaj v Amnesty pravimo, da Izrael nad palestinskim prebivalstvom izvaja apartheid? Preverite v našem spletnem tečaju, po opravljanju dobite certifikat. Kliknite in se začnite učiti.

Kot vsi tečaji Akademije Amnesty je tudi ta časovno prilagodljiv in ga lahko opravite v svojem tempu. Začne se z osnovnimi informacijami o kršenju človekovih pravic in zločinu apartheida po mednarodnem pravu, nato se poglobimo v zgodbe in primere, ki ponazarjajo realnost apartheida. Podrobno bomo preučili razmere v Izraelu in na Zasedenih palestinskih ozemljih ter obravnavali primere tega zločina proti človeštvu v Južni Afriki in Mjanmaru.

 

O apartheidu Izraela se lahko učite še na druge načine

Na izobraževalni podstrani (kliknite tukaj) so poleg spletnega tečaja na voljo še druge uporabne informacije in povezave, vključno z video vsebinami. Celotno izobraževanje temelji na prelomnem poročilu Amnesty International iz februarja 2022, v katerem smo objavili, da izraelske oblasti izvajajo apartheid nad palestinskim prebivalstvom povsod, kjer imajo nad njimi nadzor.

Učenje človekovih pravic je pomemben temelj delovanja Amnesty. Ljudje, ki poznajo svoje človekove pravice in pridobijo znanje o tem, kako naj jih zahtevajo zase in za druge, so močna sila za spremembe.