V zimskem semestru študijskega leta 2023/24 smo že tretje leto zapored v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede izvajali obštudijsko dejavnost Akademija Amnesty: Človekove pravice v praksi, ki jo izvajamo na Univerzi v Ljubljani. Vpisani študentje_ke, slovenski in tisti na izmenjavi, so kot del svojih obveznosti opravili veliko raznolikega aktivizma.

Organizirali so razstave in dogodke, predavanje, delali video prispevke, različne intervjuje ter podkast, vzpostavili aktivizem na Instagramu (Catcalls of Ljubljana) ter sodelovali v akciji Pišem za pravice.

Kliknite na puščice v sliderju za predstavitev akcij.

 

Učimo o aktualnih temah in pomenu aktivizma

V predavalnici na obštudijski dejavnosti, ki je odprta za vse študente_ke ljubljanske univerze, skupaj z gosti_jami obravnavamo aktualne teme človekovih pravic: od soglasja v spolnosti preko pravice do protesta do izbrisa itd. Kot del svoje obveznosti pa vpisani opravijo še praktično delo.

Vedno so me zanimale človekove pravice. Predavanja na domači univerzi so zelo teoretična, Akademija Amnesty pa mi je omogočila, da sem se približala ljudem, katerih pravice se zlorabljajo, in videla, kako se borijo za izboljšanje družbe. Uživala sem v vsakem srečanju, najbolj pa mi je ostalo v spominu srečanje o Izbrisanih. Akademijo Amnesty bi priporočila vsakomur. Ta obštudijska dejavnost je bila preprosto drugačna, usedla se je v srce.

Kliknite na puščice v sliderju za več odzivov.

 

 

Zaključno srečanje obštudijske dejavnosti Akademije Amnesty 2023/24.
Zaključno srečanje obštudijske dejavnosti Akademije Amnesty 2023/24.