Poiščite želeno vsebino

Pedagoški vodič

O VODIČU

Delate v izobraževalni ustanovi ali ste vključeni v neformalno izobraževanje? Želite svoj pedagoški proces obogatiti z znanji s področja človekovih pravic? Je vaše poslanstvo učenje? Potem ste na pravem mestu!

V Amnesty International Slovenije za vas pripravljamo številna brezplačna gradiva. Izbirate lahko med predlogi delavnic in pedagoških priročnikov preko usposabljanj za pedagoški kader na osnovnih in srednjih šolah do različnih pedagoških gradiv, kot so plakati, namizne igre, jezikovne kartice, predlogi kratkih aktivnosti … Veliko teh gradiv je objavljenih na spletnem mestu naše Šole človekovih pravic, ki je usmerjena na osnovne in srednje šole.

V razredih in predavalnicah pa pridejo prav izobraževalne vsebine multimedijskega izobraževalnega centra, ki ste ga pravkar obiskali. Skozi izobraževanja, spletne tečaje, kratke predstavitve in video vsebine lahko najprej vsebino podrobno spoznate sami, potem pa jo na primeren način predate še tistim, ki jih poučujete.

V nadaljevanju strani najdete bolj podroben »kažipot« za posamezno izobraževalno raven. 

mail_outline E-novice za predavatelje_ice

Ali za svoje pedagoško ali raziskovalno delo potrebujete aktualne informacije o človekovih pravicah?

Kaj so povedali?

»Pomembno je, da poznamo človekove pravice in se jih zavedamo, da opazimo, kdaj so kršene. Samo tako lahko ukrepamo. Veliko mi pomeni, da sem seznanjena z drugimi resničnostmi, da pogledam izven svojega mehurčka in da lahko k temu spodbujam tudi mlade.« Staša Benko je multiplikatorka Šole človekovih pravic slovenske Amnesty, ki je osredotočena na OŠ in SŠ.
mail_outline KONTAKT

Imate vprašanja? Z veseljem vam bomo odgovorili.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .