Poiščite želeno vsebino

Pedagoški vodič

O VODIČU

Delate v izobraževalni ustanovi ali ste vključeni v neformalno izobraževanje? Želite svoj pedagoški proces obogatiti z znanji s področja človekovih pravic? Je vaše poslanstvo učenje? Potem ste na pravem mestu!

V Amnesty International Slovenije že 30 let učimo o človekovih pravicah. To pomeni, da izobražujemo o človekovih pravicah, obenem pa tudi vzgajamo za njihovo spoštovanje. Za vas pripravljamo številna brezplačna gradiva: od predlogov delavnic in pedagoških priročnikov preko usposabljanj za pedagoški kader na osnovnih in srednjih šolah do različnih pedagoških gradiv, kot so plakati, namizne igre, jezikovne kartice, predlogi kratkih aktivnosti … Veliko teh gradiv je objavljenih na spletni strani naše Šole človekovih pravic, ki je usmerjena predvsem na osnovne in srednje šole. Prav tako pa v razredih in predavalnicah pridejo prav izobraževalne vsebine multimedijskega izobraževalnega centra, ki ste ga pravkar obiskali. Skozi izobraževanja, spletne tečaje, kratke predstavitve in video vsebine lahko najprej vsebino podrobno spoznate sami, potem pa jo na primeren način predate še svojim učencem, dijakom, študentom ali mladim odraslim.

V nadaljevanju strani najdete bolj podroben »kažipot« za posamezno izobraževalno raven. Veseli smo, da smo lahko del vašega pomembnega poslanstva.

mail_outline E-novice za predavatelje_ice

Ali za svoje pedagoško ali raziskovalno delo potrebujete aktualne informacije o človekovih pravicah?

Kaj so povedali?

»Pomembno je, da poznamo človekove pravice in se jih zavedamo, da opazimo, kdaj so kršene. Samo tako lahko ukrepamo. Veliko mi pomeni, da sem seznanjena z drugimi resničnostmi, da pogledam izven svojega mehurčka in da lahko k temu spodbujam tudi mlade.« Staša Benko je multiplikatorka Šole človekovih pravic slovenske Amnesty, ki je osredotočena na OŠ in SŠ.
mail_outline KONTAKT

Imate vprašanja? Z veseljem vam bomo odgovorili.