Poiščite želeno vsebino
brezplačno

AMNESTY IZOBRAŽEVANJA

Kdor pozna človekove pravice, jih lahko učinkoviteje zahteva – zase in za druge. Zato je znanje o človekovih pravicah vir opolnomočenosti. V Amnesty International želimo s povečevanjem tega znanja prispevati k razvoju kulture aktivnega državljanstva in posledično boljšemu svetu za vse. Naše izobraževalne vsebine so usmerjene v akcijo, prav pa pridejo tudi kot dodaten vir informacij ob študiju, v šolanju, v službah … (npr. v javni upravi, nevladnem sektorju, novinarstvu).

Kategorije izobraževanj

Človekove pravice, LGBTIQ+, Nasilje nad ženskami, Pravice beguncev, Pravice otrok, Pravice žensk, Protestiranje, Transspolnost

Učite se z Amnesty!

17.4.2024
Izobraževalni paketi Brez filtra vsebujejo videe, pedagoško gradivo za obravnavo tematik v razredu ter predloge za praktične aktivnosti. 
Človekove pravice, Nasilje nad ženskami, Pravice žensk

Splet in človekove pravice žensk

31.1.2024
V ženske, dekleta in spolne manjšine velikokrat usmerjena ost diskriminacije, nadlegovanja, širjenja sovražnosti.
menu_book OBIŠČITE NAŠE SLIKOVITE VODNIKE IN VEDELI BOSTE VEČ
Človekove pravice

Izbris

1.10.2023
Slovenske oblasti so 26. februarja 1992 iz registra stalnih prebivalcev nezakonito izbrisale 25.671 stalnih prebivalcev.
Človekove pravice

Pravica do splava

7.7.2022
Kriminalizacija splava ne prepreči, naredi ga le manj varnega  
Človekove pravice

Uvod v človekove pravice

6.7.2021
Človekove pravice so temeljni gradniki boljše družbe.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .